Uw badkamer onderhouden: bespaar tijd dankzij een waterontkalker

uw badkamer onderhouden bespaar tijd dankzij een waterontkalker

Uiteraard wilt u dat uw badkamer zo lang mogelijk mooi blijft. En uiteraard wilt u het liefst ook zo weinig mogelijk tijd besteden aan het onderhoudervan. Beide wensen combineren is niet mogelijk, denkt u? Wél als u een aantal slimme keuzes maakt. Zo kan de installatie van een waterontharder al een groot verschil maken. Maar er is meer! Ontdek onze tips voor een onderhoudsarme badkamer.

Onderhoudsgemak begint bij het ontwerp van uw badkamer

Het loont de moeite om voordat u uw badkamer begint uit te tekenen even stil te staan bij het onderhoud. Door te kiezen voor onderhoudsvriendelijke vormen en materialen maakt u het zichzelf makkelijker. Zo zijn mozaïektegels misschien wel erg stijlvol, maar vlot te onderhouden zijn ze niet. Hetzelfde geldt voor badkamermeubelen met veel hoekjes, kantjes en gleuven. Dus waarom moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Kies voor grote tegels en een inloopdouche. Een douchedeur met een afsluitrubber onderhouden, kost namelijk heel wat extra moeite.

Als u graag een bad wil, kies er dan een in acryl. Dat materiaal is namelijk niet poreus, waardoor het geen vuil opslorpt. Zo wordt uw bad niet alleen minder snel vuil, maar hoeft u ook niet hard te schrobben om het vuil te verwijderen.

Vermijd kalkaanslag, installeer een waterontharder

Het grootste probleem in badkamers is uiteraard kalkaanslag. Dat is een mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumzouten dat zich afzet rond uw kranen, op uw tegels, aan uw bad, etc. Deze witte aanslag ontstaat wanneer het leidingwater verdampt en de stoffen die erin opgelost zijn achterblijven. Hoe ‘harder’ uw leidingwater, hoe meer minderalen het bevat en hoe sneller u last zult hebben van kalkaanslag.

Wilt u voorgoed komaf maken met zulke aanslag, dan is een waterontharder installeren de meest efficiënte oplossing. Door u te wassen met zacht water, vermijdt u niet alleen dat er zich in uw badkamer kalkaanslag vormt, u houdt uw huid er ook extra soepel mee.

Uw badkamer onderhouden: gebruik azijn!

Hebt u (nog) geen waterverzachter en hebt u te kampen met kalkaanslag? Dan hoeft u niet naar dure schoonmaakproducten te grijpen. Kalk kunt u namelijk het best wegpoetsen met azijn opgelost in warm water. Spoel alles goed na met helder (zacht) water en droog goed af.

Bent u geïnteresseerd in een Hydro@Home-waterontharder? Neem dan snel contact met ons op.