Wat is het waterverbruik van een waterontharder? De feiten op een rijtje

wat is het waterverbruik van een waterontharder de feiten op een rijtje

Bent u overtuigd van de vele voordelen van een waterontharder en overweegt u om zo’n toestel bij u thuis te installeren? Dan wilt u waarschijnlijk eerst weten hoe het precies zit met het waterverbruik. U leest er alles over in dit artikel.

Het waterverbruik bij de spoeling

Kent u het werkingsprincipe van een waterontharder? Een apparaat dat de kalk effectief uit het water haalt, moet vroeg of laat, wanneer de harsen verzadigd zijn, spoelen. Alleen op die manier kan de kalk uit uw leidingwater verwijderd worden en geniet u van alle voordelen van zacht water.

Toestellen die nooit moeten spoelen en nooit water afvoeren, kunnen onmogelijk kalk uit het water halen; zij neutraliseren enkel de kalk. De voordelen van zulke apparaten zijn dan ook beperkt, aangezien er nog altijd kalkdeeltjes in uw water aanwezig zijn.

Efficiënt waterverbruik.

Een hydraulische waterontharder spoelt enkel als het nodig is, namelijk als het hars voor honderd procent verzadigd is. Enkel op dat moment wordt er water verbruikt dat u niet kunt consumeren of gebruiken in uw huishouden.

Een elektrische ontharder daarentegen spoelt op een vast tijdstip, meestal ’s nachts. Dit gebeurt ongeacht of het hars volledig verzadigd is of niet. Het gevolg: de elektrische ontharder spoelt vaak te vroeg.

Laag verbruik bij Hydro@Home-waterontharders

Het innovatieve design van de Delta-ontharders zorgt ervoor dat ze veel compacter zijn dan een traditionele ontharder. Er is dan ook veel minder waternodig om het compacte harsvolume te spoelen. Om de harsfles van een huishoudelijk Delta-ontharder volledig te spoelen volstaat 18 liter water. Daarmee behoren onze toestellen tot de laagste verbruikers op de markt.

Het waterverbruik vergelijken

Wilt u het waterverbruik van verschillende modellen vergelijken? Let er dan op dat u rekening houdt met alle factoren en dat u uitgaat van gelijke parameters. U kunt niet zonder meer het aantal liter water per spoeling vergelijken, aangezien niet elk type waterontharder tussen twee spoelingen door evenveel water verzacht.

Bij wagens vergelijkt men ook niet het aantal liter brandstof per tankbeurt, maar gaat men dit omrekenen naar een aantal liter per 100 kilometers afgelegde afstand. Bij een waterontharder is dat net zo. Wat u dus kunt doen is het spoelwaterverbruik omrekenen naar het aantal liter per kubieke meter onthard water bij een hardheid van bijvoorbeeld 30°F en een resthardheid van 0°F. Let erop dat al deze parameters gelijk zijn, anders vergelijkt u appelen met peren.

Geïnteresseerd in onze Hydro@Home-waterontharders met laag verbruik? Neem snel contact op!