| |

Water lekker maken: 4 toptips

water lekker maken 4 toptips

Elke dag 1,5 liter water

Om gezond te blijven, is het belangrijk dat u voldoende drinkt: dagelijks minstens anderhalve liter water. Op warme dagen hebt u minstens twee liter nodig en ook als u intensief sport, moet u meer vocht innemen.

Het is trouwens helemaal niet nodig om flessen mineraalwater te kopen. Kraanwater is even gezond en het kost stukken minder – het is maar liefst 150 tot 500 keer goedkoper!

Water lekker maken: onze tips

1. Laat uw water even staan

De smaak van kraanwater verschilt nogal van streek tot streek. Om de typische ‘chloorsmaak’ te verdrijven, helpt het meestal om uw glas water eventjes te laten staan. Zo kan de chloor vervliegen.

2. Installeer een waterontharder

Uit smaaktesten blijkt dat de meeste mensen zacht water (water zonder kalk in) lekkerder vinden dan hard water. Wilt u ook bij u thuis genieten van zacht water? Overweeg dan om een huishoudelijke waterontharder te installeren.

3. Geef een smaakje aan uw drinkwater

Wilt u weleens wat anders? Probeer dan water met een lichte fruit- of groentesmaak. Dat is niet alleen lekker en bijzonder verfrissend, in tegenstelling tot frisdranken of fruitsappen bevat dit ‘infused water’ ook helemaal geen calorieën.

Ontdek onze 11 heerlijke recepten voor water met een smaakje.

4. Maak thee, bouillon of soep

Op koude dagen wilt u wellicht iets krachtiger dan gewoon water. Maak dan een warme drank zoals thee, bouillon of soep – allemaal net zo gezond als water, op voorwaarde dat u geen suiker of zout toevoegt.

Santé!