|

Zo krijgt u het lekkerste drinkwater!

zo krijgt u het lekkerste drinkwater

U ziet ze steeds vaker opduiken, op kantoor of in het straatbeeld: mensen met een waterfles. En gelijk hebben ze, want kraanwater is niet alleen ecologisch, het kan ook net zo lekker of zelfs lekkerder zijn dan flessenwater. Ontdek het geheim van heerlijk drinkwater.

Drinkwater uit de kraan: goedkoop, ecologisch én gezond

Waarom zou u eigenlijk mineraalwater uit flessen kopen? Een terechte vraag, want voor drinkwater uit de kraan valt er meer te zeggen. Ten eerste is het stukken goedkoper dan flessenwater. We spreken niet over een klein prijsverschil, nee: kraanwater is maar liefst tweehonderd keer goedkoper dan flessenwater. Als u aan uw portemonnee denkt, is de keuze dan ook snel gemaakt.

Daarnaast is kraanwater veel beter voor het milieu dan flessenwater. Of u nu glazen of plastic flessen koopt, u kunt niet rond de milieukost van de productie van de verpakking en het transport van het gebottelde water. Met drinkwater uit de kraan hebt u dat probleem niet: u neemt gewoon een glas of een beker of u vult een herbruikbare waterfles die u makkelijk kunt meenemen.

Ten slotte is kraanwater ook minstens even veilig als flessenwater. In Westerse landen wordt het leidingwater namelijk voortdurend gecontroleerd op de aanwezigheid van schadelijke stoffen. U loopt dan ook geen enkel risico door water van de kraan te drinken. Integendeel: het is heel gezond.

Drinkwater ontkalken verbetert de smaak

“Maar wat dan met de smaak?”, denkt u misschien. Over smaak valt te discussiëren en het klopt dat drinkwater uit de kraan soms een lichte chloorgeur en -smaak heeft – een reden waarom sommige mensen flessenwater verkiezen. Toch hoeft dat geen enkel probleem te zijn: door het water eventjes te laten staan voordat u het opdrinkt, vervliegt de chloor heel snel.

Wilt u uw leidingwater nog lekkerder maken? Overweeg dan om een waterontharder te installeren. Water waar de kalk uitgefilterd is, heeft namelijk een veel zachtere smaak dan hard kraanwater. Houdt u wel van een verfrissend smaakje? Doe dan enkele druppeltjes citroen- of limoensap in uw drinkwater. Zo krijgt u – puur natuur – een heuse dorstlesser!

Ook heerlijk voor koffie of thee

Als u een waterontharder installeert, wordt niet alleen uw drinkwater lekkerder. Ook de koffie en de thee die u dan met kraantjeswater zet, krijgt een aangenamere smaak. En dan zwijgen we nog over de soepen en de andere bereidingen die u ermee kunt maken.

Geïnteresseerd in een waterontharder voor bij u thuis? Neem dan snel contact met ons op!