|

Welke verschillende soorten waterontharders bestaan er zoal?

welke verschillende soorten waterontharders bestaan er zoal

Een huishoudelijke of een industriële waterontharder?

Als u graag bij u thuis wilt genieten van zacht water,
dan volstaat een huishoudelijke waterontharder. Bent u een grootgebruiker van leidingwater – hebt u bijvoorbeeld een horeca– of een ander bedrijf? Dan is een industrieel model, dat modulair uitbreidbaar is op maat van uw verbruik, de juiste keuze.

Een traditionele of een hydraulische waterontharder?

Wanneer de harsen in een waterontharder verzadigd zijn, moeten die gespoeld (geregenereerd) worden. Bij traditionele waterontharders zet een elektrische klok de regeneratie op vaste tijdstippen in gang.

Hydraulische waterontharders, zoals de toestellen van Hydro@Home, regenereren enkel wanneer hun volledige capaciteit bereikt is. Op dat moment openen kleine klepjes in de stuurkop die met een druksignaal de regeneratie starten. De voordelen? U hebt geen elektriciteit nodig en hoeft het toestel niet te programmeren. Ook gebeuren er geen onnodige regeneraties, wanneer u bijvoorbeeld een weekje op reis bent en geen water verbruikt.

Een Simplex- of een Duplex-waterontharder?

Het huishoudelijk gamma van Hydro@Home telt twee categorieën: de Simplex– en de Duplex-waterontharders. Een Simplex-model heeft één harsfles van drie liter hars, die zacht water levert. Tijdens het spoelen van deze harsfles – het reinigen van de verzadigde harsen met pekelwater – hebt u tijdelijk geen zacht water. Dit is evenwel geen probleem, aangezien het spoelen slechts een kwartiertje duurt en enkel nodig is als de harsen volledig verzadigd zijn.

Wilt u ook tijdens het spoelen zacht water kunnen gebruiken? Dan biedt een Duplex-waterontharder de oplossing. Dit type waterontharder beschikt over twee harsflessen. Terwijl de ene fles regenereert, blijft de andere nog zacht water leveren.

Ontdek onze verschillende soorten waterontharders

In het gamma van Hydro@Home vindt u tal van verschillende waterontharders. We hebben sowieso een model op maat van uw behoeften en uw woning. Zo bieden we bijvoorbeeld ook erg compacte toestellen aan, die u makkelijk in een kast of onder een schap kunt installeren. Meer informatie over onze producten nodig? Neem gerust contact met ons op!