|

Zacht water: onmisbaar in uw horecakeuken

zacht water onmisbaar in uw horecakeuken

Geen kalkaanslag in uw horecakeuken

Dat u in uw keuken liever staat te koken in plaats van te poetsen, is logisch. Met een waterontharder, hebt u op elk moment zacht water. Op die manier hebt u heel wat minder last van vervelende kalkaanslag rond uw kranen, aan uw wasbak en op uw keukentegels. Kalkaanslag is een mengsel van calciumcarbonaat en magnesiumzouten dat zich afzet als het achtergebleven water in uw keuken verdampt. Door de hardheid van uw leidingwater te verminderen, vermijdt u kalkaanslag, hoeft u minder te poetsen én zorgt u ervoor dat uw kranen niet verstopt raken.

Minder wasproduct nodig

Door zacht water te gebruiken, kunt u bovendien besparen op zeep en andere wasproducten. Deze schuimen én reinigen immers veel beter met zacht dan met hard water. In een horecazaak, met veel servies en tafellinnen, kan dat al snel een flinke besparing betekenen.

Een langere levensduur voor uw toestellen

In uw horecakeuken staan heel wat dure toestellen die gebruikmaken van water – denk aan uw vaatwasmachine, maar bijvoorbeeld ook aan uw professionele koffiezetapparaat. Door te kiezen voor zacht water, kunt u de levensduur van deze toestellen gevoelig verlengen. Kalk kan namelijk de leidingen van deze toestellen verstoppen, wat mogelijk tot onherstelbare schade leidt. Met zacht water loopt u dat risico niet.

Ga voor smaak

Ten slotte nog een belangrijke troef: zacht water heeft een veel subtielere smaak dan hard water. Dat zullen uw klanten dan ook snel merken én appreciëren. Niet alleen uw koffie en thee zullen veel lekkerder smaken, ook uw sausen en alle andere gerechten waar water in verwerkt is, worden beter.

Een waterontharder voor uw horecakeuken

Als horeca-uitbater kunt u bij Hydro@Home terecht voor een waterontharder op maat van uw verbruik. Neem gerust contact op voor meer informatie.