De Big Jump: waag de sprong voor zuiverder water!

de big jump waag de sprong voor zuiverder water

Op 8 juli 2018 om 15.00 uur vindt de BigJump plaats. Over heel Europa springen mensen dan massaal in hun lokale rivier, meer of zwemvijver om aandacht te eisen voor schoon water. Een mooi initiatief, maar wist u al dat u elke dag uw steentje kunt bijdragen aan zuiverder water

Big jump 2018: aandacht voor ‘plastic soep’

Het is ondertussen de dertiende editie van de Big Jump. Sinds het begin is de Europese waterkwaliteit er sterk op vooruitgegaan, maar er zijn nog steeds heel wat uitdagingen. Zo focust het initiatief in 2018 op de problematiek van ‘plastic soep’ en alle gevolgen ervan:

  • De grote hoeveelheden wegwerpplastic en minuscule deeltjes (microplastics) die in het water terechtkomen,
  • Drijvende vuilnisbelten in de oceanen,
  • En de toegenomen sterfte van waterdieren.

Bronnen van watervervuiling in het huishouden

Jammer genoeg komt een deel van de watervervuiling voort uit onze eigen huishoudens. We lozen vaak ongewild heel wat stoffen in het afvalwater. Denk maar aan:

  • Schoonmaakmiddel, wasmiddel, shampoo en douchegel,
  • Vezels van textiel bij het wassen,
  • En zelfs microplastics uit textiel met synthetische bestanddelen.

Andere oorzaken zijn slechte gewoontes zoals afval doorspoelen in het toilet of de gootsteen.

Wat kunt u er zelf aan doen?

Met een paar simpele ingrepen kunt u echter al een wereld van verschil maken. Als u even stilstaat bij uw eigen gewoontes, is het vaak makkelijk om meer ecologische keuzes te maken. Zo kunt u overschakelen op natuurlijke schoonmaakmiddelen en afval correct deponeren. Maar ook een waterontharder installeren is een goede zaak. Gezinnen met zacht water hebben minder schoonmaakmiddel, wasmiddel, shampoo en douchegel nodig. Bovendien moeten ze minder vaak schoonmaken. Een dubbele winst!

Als u kiest voor Hydro@Home, kiest u voor een waterontharder die in verbruik ook ecologisch is