Een zwembad bij u thuis: hebt u een waterontharder nodig?
Houdt u van een frisse duik? Dan overweegt u misschien wel om een zwembad te installeren. Of u nu kiest voor klein zwembad met een frame of voor een super-de-luxe zwembad op maat, sowieso rijst de vraag welk water u het best gebruikt bij het vullen. Is het een goed idee om een waterontharder te installeren? En zo ja, hoe stelt u die dan in? U ontdekt het antwoord in dit artikel.
Gebruik nooit te zacht water …
Om een zwembad te vullen is het niet aangewezen om volledig onthard water te gebruiken, want zwembadwater zonder enige hardheid wordt snel te zuur. Dat betekent dat de pH-waarde (de zuurtegraad) onder de 7 zakt. Calciumcarbonaat – kalk dus – heeft namelijk de eigenschap om zuur te neutraliseren. Als het water in uw zwembad te zuur wordt, dan zullen desinfecterende middelen zoals chloor niet meer werken. Vanaf een pH-waarde van 6.8verliest chloor volledig zijn werking.
… maar ook nooit te hard
Zwembaden met te hard water vertonen dikwijls kalkaanslag op de wanden. Bij een hoge hardheid zullen ook de leidingen, filters en verwarmingselementen te lijden hebben onder kalksteenvorming. Net zoals bij de leidingen in uw huis is te hard water daarom niet aangewezen voor uw zwembad.
Meestal wordt voor zwembadwater een hardheid tussen de 7°F (70 ppm) en de 14°F (140 ppm) geadviseerd.
De waterhardheid voor uw zwembad instellen
Met de waterontharders van Hydro@Home kunt u heel makkelijk de ideale hardheid voor zwembadwater bereiken. U stelt gewoon de resthardheidsregelaar in op de gewenste hardheid en het toestel doet de rest.
Onthardt u in uw woning uw leidingwater altijd naar 0°F? Dan kunt u tijdens het bijvullen van uw zwembad de resthardheid tijdelijk verhogen.
Wilt u graag genieten van zwembadwater met de juiste hardheid? Neem vandaag nog contact op voor een oplossing op maat van uw situatie.