|

Heeft u omkijken naar uw waterontharder?

heeft u omkijken naar uw waterontharder

Dat een waterontharder in huis halen talloze voordelen heeft, hoeven we u waarschijnlijk al niet meer te vertellen. Als er zacht water uit uw kranen stroomt, hoeft u minder te poetsen, gaan uw toestellen langer mee, voelt uw wasgoed zachter aan, … U ervaart kortom meer comfort en spaart bovendien heel wat geld uit. Maar misschien denkt u dat er bij een waterverzachter veel werk komt kijken? Niets is minder waar! Naar een waterontharder van Hydro@Home hoeft u nauwelijks om te kijken. We zetten de feiten even op een rijtje.

Geen elektriciteit

Delta-waterverzachters zijn mechanische toestellendie aangedreven worden door de waterdruk op uw waterleiding. Door het eenvoudige, maar innovatieve ontwerp is het drukverlies verwaarloosbaar. De voordelen? U hebt geen stopcontact of batterijen nodig. Bij een stroomonderbreking is uw toestel niet ontregeld en hoeft u niets opnieuw in te stellen.

Zuinig met zout

Van tijd tot tijd moeten de harsen die uw water ontharden, een kwartiertje regenereren met pekelwater. Daarom is het belangrijk dat er altijd voldoende regeneratiezout voorradig is in het reservoir van uw waterontharder. Zonder regeneratiezout kunnen de harsen namelijk niet regenereren en zal er tijdelijk hard water uit uw kranen komen.

Toch betekent dat niet dat u het zoutreservoir voortdurend moet bijvullen. Hoe vaak u dat precies moet doen, hangt af van uw waterverbruik en de hardheid van uw water. In de regel volstaat het om eenmaal per maand uw zoutvoorraad te controleren en indien nodig bij te vullen. De waterontharders van Hydro@Home zijn namelijk bijzonder zuinig. Per regeneratie gebruiken ze slechts 300 gram zouten achttien liter water.

Onderhoud nodig? Neem contact op

Wilt u uw waterverzachter laten nakijken en onderhouden door een professional, zodat u verzekerd blijft van een vlotte werking? Dan kunt u bij uw installateur terecht voor een onderhoud. Hebt u zijn gegevens niet bij de hand? Tip: meestal hangt er op uw waterontharder een sticker van de firma die uw installatie heeft uitgevoerd.