|

Ontkalken: wat is de levensduur van een waterontharder?

ontkalken wat is de levensduur van een waterontharder

Hoe lang gaat een waterontharder mee?

Een waterontharder is een robuust en duurzaam toestel dat ontworpen is om lang mee te gaan. U mag rekenen op een levensduur van minimaal vijftien jaar. Maar met het juiste onderhoud kan u nog veel langer op uw toestel rekenen, tot zelfs 25 jaar.

Slijtage

In tegenstelling tot bij traditionele elektrische waterontharders, blijven de ionenwisselaars in de toestellen van Hydro@Home altijd optimaal presteren — ook na verloop van jaren. Bij onze ontkalkers zit de hars namelijk gecomprimeerd tussen twee schermen. Omdat de hars vastzit, botsen de bolletjes niet tegen elkaar tijdens het spoelen en blijft de capaciteit van de ionenwisselaar behouden.

Onze toestellen bevatten bovendien helemaal geen elektronische onderdelen die makkelijk kapotgaan. Zo werken de waterontharders van Hydro@Home met een watermeter in plaats van met een elektronische volumesensor.

Correct onderhoud verlengt de levensduur

Om slijtage zoveel mogelijk te beperken, is een correct onderhoud van uw toestel onontbeerlijk. Dat betekent in de eerste plaats tijdig het zout bijvullen. U kunt de installateur die uw toestel plaatst, vragen om een inschatting van uw zoutverbruik te maken. Zo krijgt u een idee van hoe vaak u het zout moet bijvullen. Hoe dan ook is het aangewezen om minstens maandelijks een check te doen van de resterende zoutvoorraad in het reservoir.

Daarnaast laat u het best uw toestel jaarlijks nakijken door een technicus. Die zal het toestel en de verschillende onderdelen inspecteren en testen. Zo nodig stelt hij uw waterontharder ook bij om een optimale werking te garanderen.

Meer informatie nodig over het onderhoud en de levensduur van onze toestellen? Neem gerust contact op.