|

Verleng de levensduur van uw kranen: installeer een waterontharder

verleng de levensduur van uw kranen installeer een waterontharder

Hebt u recent uw keuken of badkamer gerenoveerd? Dan bent u ongetwijfeld in de wolken met uw fonkelnieuwe kranen. Uiteraard wilt u graag dat die er zo lang mogelijk nieuw blijven uitzien en dat ze optimaal functioneren. Helaas kan de kalk die in uw leidingwater zit een heuse spelbreker zijn. Om problemen met uw kranen te vermijden en hun levensduur te verlengen, is het verstandig om een waterontharder te installeren.

Beschadiging door kalkaanslag

In België zit er zowat overal veel tot heel veel kalk in het leidingwater. Kalk zorgt niet alleen voor een lelijke, witte aanslag op uw kranen; die kalkaanslag kan ze na verloop van tijd ook verstoppen en zelfs het binnenwerk beschadigen.

Kranen die niet meer naar behoren functioneren, zijn uiteraard bijzonder hinderlijk – niemand staat graag onder de douche waar bijna geen water uitkomt. Uiteindelijk zult u uw kranen zelfs moeten vervangen. Dat dit een flinke duit kost, hoeven we u uiteraard niet te vertellen.

Een maximale levensduur dankzij een waterontharder

Als u het niet zover wilt laten komen, doet u er goed aan om een waterontharder te installeren. Daarmee vermijdt u niet alleen kalkaanslag in uw keuken en badkamer, u geniet nog van tal van andere voordelen van zacht water. Extra handig: de waterontharders van Hydro@Home zijn zuinige en compacte toestellen die geen elektriciteit verbruiken.

Door zo’n waterontharder te installeren, bespaart u zichzelf heel wat werk: doordat u niet langer de kalkaanslag van uw kranen (en muren) hoeft te schrobben, spaart u jaarlijks tot 120 uur poetswerk uit. Bovendien hoeft u het binnenwerk van uw kranen niet meer te ontkalken en kunt u zo hun levensduur gevoelig verhogen.

Pak kalkaanslag aan met azijn

Hebt u nog geen waterontharder in huis en hebben uw kranen te lijden onder de kalkaanslag? Ga ze dan te lijf met heet water waar u een scheut azijn in oplost. Spoel uw kranen na met helder water en droog ze goed af met een propere doek. Speciale antikalkproducten vermijdt u beter, aangezien die meestal erg agressief zijn.

Geïnteresseerd in een waterontharder? Neem gerust contact op voor meer informatie.