|

Wanneer hebt u een waterontharder nodig? 4 signalen

kalkaanslag waterkoker

Het nut van een waterontharder

Een waterontharder beschermt u tegen de negatieve gevolgen van hard leidingwater. Dat is water dat veel opgeloste calcium- en magnesiumionen bevat.

Al vanaf een hardheid van 5 à 10 Franse graden kan er zich kalkaanslag vormen en ondervindt u tal van nadelen. Wanneer u precies een waterontharder nodig hebt, kunt u dan ook beter beoordelen op basis van reële problemen die opduiken dan op basis van de precieze hardheid van het water.

Wanneer is een waterontharder nodig?

Krijgt u te maken met een of meerdere van onderstaande problemen, dan loont het zeker de moeite om een waterontharder in huis te halen.

1.
U krijgt kalkaanslag op wanden en kranen

Wanneer hard water verhit wordt, binden de opgeloste calcium- en magnesiumionen met carbonaten in het water en ontstaat er kalkaanslag. Dat is een harde, witte laag die zich vastzet op onder meer uw kranen en douchewanden. Kalkaanslag is erg hardnekkig en lastig om weg te poetsen.

2.
Uw huishoudtoestellen verslijten snel

Kalkaanslag kan zich ook vastzetten rond de verwarmingselementen van uw wasmachine, vaatwas, koffiezetapparaat, waterkoker, etc. Als u dit proces laat begaan, zullen uw toestellen sneller defect raken.

3.
U hebt meer last van huidaandoeningen

Hard water is nefast voor uw huid, omdat het die uitdroogt. Als u sowieso al een een gevoelige huid hebt, kan hard water aandoeningen zoals eczeem en psoriasis verergeren.

4.
Uw wasmiddelen werken onvoldoende

Met hard water schuimen zepen en andere wasproducten minder goed, waardoor ze ook minder goed reinigen. Ook blijft uw wasgoed erg hard, zelfs als u een wasverzachter gebruikt.

Ervaart u deze problemen? Dan biedt een waterontharder de uitkomst. Neem gerust contact op voor meer informatie over onze producten.