Wasverzachter of zacht water: wat is belangrijker voor een écht zachte was?

wasverzachter of zacht water wat is belangrijker voor een echt zachte was

Uiteraard wilt u zich het liefst afdrogen met zachte handdoeken. Maar of uw wasgoed hard of zacht aanvoelt, hangt van verschillende factoren af. U kunt een wasverzachter gebruiken, maar daarnaast speelt de hardheid van uw leidingwater een grote rol.

Kalk maakt uw wasgoed stug

Als u geen wasverzachter gebruikt en geen waterontharder hebt geïnstalleerd, dan zal uw wasgoed vrij hard aanvoelen. Kalk en magnesium uit het leidingwater slaan namelijk neer in de vezels van uw wasgoed, wat ervoor zorgt dat het textiel hard wordt.

Uiteraard wilt u dat vermijden, maar de vraag is of u én een wasverzachter én een waterontharder nodig hebt. Of kunt u een van beide achterwege laten?

Bespaar op wasverzachter

Wasverzachter voor een zachte was? Dat klinkt logisch. Maar hebt u er ooit bij stilgestaan dat een wasverzachter eigenlijk twee doelen dient? Behalve dat het uw wasgoed zachter maakt, zorgt het ook voor een extra frisse geur.

Als er al zacht water (0° f) uit uw leidingen komt, hebt u eigenlijk geen wasverzachter meer nodig om uw wasgoed zacht te maken. Er kan dan namelijk geen kalk in het textiel neerslaan.

Dat betekent dat u enkel nog een wasverzachter moet gebruiken als u uw wasgoed een frisse geur wilt geven – frisser dan wanneer u enkel een wasproduct gebruikt. Hecht u daar niet zo veel belang aan, dan kunt u de wasverzachter gerust achterwege laten. Dat is niet alleen ecologisch, het is ook beter voor uw portemonnee.

Hebt u een waterontharder en wilt u wel liever wasgoed met een extra fris geurtje? Dan volstaat het om een kleine hoeveelheid waterverzachter te gebruiken.

Ook uw machine gaat langer mee

Een waterontharder installeren biedt trouwens nog meer voordelen. Zo bespaart u niet alleen op wasverzachter, uw wasmachine gaat ook veel langer mee en uw leidingen raken minder snel verstopt.

Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Onze experts helpen u graag.