|

Wat is nu precies het nut van een waterontharder? De voordelen opgelijst

wat is nu precies het nut van een waterontharder de voordelen opgelijst

Ongetwijfeld hebt u al gehoord van een waterontharder, een toestel om kalk uit leidingwater te filteren. Maar hebt u ook al overwogen om zelf zo’n waterontharder in huis te halen? Misschien ziet u er het nut niet van in? Nochtans biedt een waterontharder tal van voordelen. We zetten even op een rijtje wat u allemaal te winnen hebt bij de installatie van een waterontharder.

Waarom een waterontharder?

Een waterontharder wordt ook wel een waterontkalker of waterverzachter genoemd. Het is een toestel dat met behulp van harskorrels kalk uit leidingwater filtert.

Hoewel kalk wel degelijk nuttige eigenschappen heeft, kan het bijzonder hinderlijk zijn om met hard water te moeten werken. De kalk in het water zet zich namelijk af in uw leidingen en vermindert de levensduur van uw huishoudtoestellen. Bovendien is het met hard water heel wat moeilijker om uw badkamer en keuken netjes te houden.

Het nut van een waterontharder

Het is een misvatting om te denken dat een waterontharder enkel nut heeft in een professionele omgeving, zoals in fabrieken, in zwembaden of in de horeca, …). Ook bij u thuis kunt u er uw voordeel mee doen. Met een huishoudelijke waterontharder verhoogt u uw comfort en leeft u duurzamer:

  • Schoonmaken wordt makkelijker: gedaan met vieze kalkaanslag aan uw kranen, douchekoppen en wandtegels. Met een waterontharder bespaart u niet alleen heel wat tijd, u hebt ook veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
  • Uw huishoudtoestellen gaan langer mee: omdat u minder last hebt van kalkafzetting rond de verwarmingselementen van uw vaatwasser, afwasmachine, waterkoker of koffiezetapparaat, gaan deze toestellen minder snel stuk.
  • Uw kledij en linnen voelen zachter aan: kalkdeeltjes in leidingwater kunnen uw textiel tijdens het wassen opruwen en beschadigen, maar met onthard water loopt u dat risico niet.
  • Zacht water is beter voor uw huid en haar: doordat shampoos en zepen makkelijker schuimen met zacht water, hebt u er minder van nodig. Bovendien blijft er na het wassen geen residu achter op uw lichaam waardoor uw haar en huid gladder aanvoelen en er beter uitzien.
  • Uw leidingwater – en dus ook uw koffie en thee – smaakt tot slot veel lekkerder!

Overtuigd van het nut van een waterontharder? Wilt u graag een in huis halen? Neem dan snel contact met ons op!