|

Loont een waterontharder de moeite als u kiest voor nieuwbouw?

loont een waterontharder de moeite als u kiest voor nieuwbouw

Laat u een nieuwe woning bouwen? Dan zijn er heel wat knopen die u moet doorhakken. Een ervan – misschien niet de eerste waar u aan denkt – is of u meteen een waterontharder laat installeren of niet. Twijfelt u nog? We zetten de voor- en nadelen van een waterontharder bij nieuwbouw graag voor u op een rijtje.

Even wachten met een waterontharder?

Misschien hebt u horen waaien dat een waterontharder bij nieuwbouw geen goed idee zou zijn. Sommige loodgieters raden inderdaad aan om tijdens de eerste drie à vier jaar geen waterontharder in huis te halen. Ze geven dit advies omdat kalkafzetting in de leidingen een beschermlaagje zou vormen en eventuele kleine spleetjes kan dichten. Ook zou zo’n kalklaagje de metalen leidingen en koppelstukken in uw boilers beschermen.

De tijd dat zo’n beschermlaagje noodzakelijk was om uw leidingen te beschermen, ligt evenwel al ver achter ons. Tegenwoordig worden buizen in moderne kunststof materialen vervaardigd en die hebben geen beschermlaag nodig. Het heeft dan ook geen enkele zin om te wachten met de installatie van een waterontharder. Integendeel: de meeste hedendaagse installaties zoals warmtepompen, zonneboilers en ook regendouches hebben vanaf dag één al last van kalk. Omwille van de energie-efficiëntie zijn de huidige installaties veel verfijnder dan de oude, robuuste verwarmingsketels. Ze ondervinden dan ook veel sneller problemen als er te veel kalk in het water zit. De oplossing is makkelijk: onmiddellijk een waterontharder installeren.

Een waterontharder installeren bij nieuwbouw

Door al van in het begin een waterontharder in uw nieuwbouwwoning te installeren beschermt u niet alleen uw toestellen; u kunt bovendien bij het ontwerp van uw woning optimaal rekening houden met de plaats die het toestel inneemt en het gebruikscomfort bij het vullen van het zoutreservoir.

Moet u om een of andere reden toch tijdelijk uw waterontharder uitschakelen? Gebruik dan gewoon de bypass van uw toestel. Daarna kunt u uw waterontharder makkelijk terug activeren en geniet u van heerlijk zacht water.

De vele voordelen van zacht water

Er is geen enkele reden om hard leidingwater in uw nieuwbouwwoning te tolereren. Met een waterontkalker profiteert u van talloze voordelen:

  • Schoonmaken wordt makkelijker
  • Uw huishoudtoestellen gaan langer mee
  • U bespaart op zeep en shampoo
  • Uw wasgoed wordt zachter
  • Uw vaat schittert meer
  • De dranken (thee, koffie, …) die u maakt, smaken veel lekkerder

Geïnteresseerd in een waterontharder? Neem snel contact op voor meer informatie!