Nieuwbouw gekocht? Hebt u al gedacht aan een waterontharder?

nieuwbouw gekocht hebt u al gedacht aan een waterontharder

Als u een nieuwbouwwoning laat bouwen, moet u letterlijk honderden knopen doorhakken. U hebt de keuze uit een hele waaier aan tegels, deurknoppen, badkamerkranen, … En dan spreken we nog niet over de ‘grote’ beslissingen zoals het type dak- of gevelbekleding. Toch loont het ook de moeite om even stil te staan bij de mogelijkheid om een waterontharder te installeren. Met zo’n toestel beschermt u uw toestellen en leidingen én blijft uw nieuwbouw langer echt nieuw.

Hou uw nieuwbouwwoning nieuw

Een nieuwbouwwoning is zalig. Letterlijk alles is er nieuw en in onberispelijke staat. Maar als u in een regio met hard tot zeer hard water woont, kan daar vrij snel verandering in komen. De kalk die in het leidingwater zit, zorgt namelijk voor een lelijke witte aanslag op uw muren en kranen. Bovendien slibben uw leidingen daardoor dicht en krijgen uw huishoudapparaten die met water werken het hard te verduren. U wilt toch niet dat uw vaatwasser, uw wasmachine of uw koffiezetapparaat binnen de kortste keren de geest geven?

De oplossing voor deze problemen is eenvoudig: als u een waterontharder installeert, beschermt u uw woning optimaal tegen kalk en geniet u van de talrijke andere voordelen van zacht water.

Welk type waterontharder kiezen?

Waterontharders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Bij nieuwbouw is duurzaamheid evenwel een steeds belangrijker criterium. Een waterontharder die hydraulisch werkt en helemaal geen stroom nodig heeft, is dan ook een ideale keuze.

Afhankelijk van uw behoeftes kunt u kiezen tussen een Simplex- of een Duplex-model. Hebt u een vrij kleine woning? Installeer dan een compact toestel, eventueel met een apart zoutreservoir. Met de waterontharders van Hydro@Home geniet u altijd een maximale flexibiliteit.

Wat als u een appartement gekocht hebt?

Ook als u op een appartement gaat wonen, is het perfect mogelijk om een waterontharder te installeren. Onze compacte toestellen passen perfect in een kast, onder een schap of ergens aan een wand.

Nog handiger is het om een gemeenschappelijke waterontharder voor het hele gebouw te installeren. Als eigenaar van een appartement kunt u dit aankaarten op de eerstvolgende syndicusvergadering. Gaan uw mede-eigenaars akkoord, dan zal de syndicus het hele proces begeleiden en offertes aanvragen bij verschillende aanbieders. Met een gemeenschappelijke waterontharder bespaart u geld en ruimte en geniet iedereen in het gebouw van heerlijk zacht water.

Hebt u een nieuwbouw gekocht en bent u nog op zoek naar een geschikte waterontharder? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.