| |

Nieuwbouw: de cruciale rol van een waterontharder

nieuwbouw de cruciale rol van een waterontharder

Laat nieuwbouw lang ‘nieuw’ zijn

Nieuwbouw kan erg luxueus afgewerkt worden. Meestal komen er de modernste technologieën aan te pas. Het is dan ook belangrijk om die nieuwe badkamer, inclusief kranen en douche, en die nieuwe keuken met stoomoven, luxekoffiemachine, …. te beschermen tegen de kwalijke gevolgen van kalk. Kalkafzetting is niet alleen erg lelijk, het vermindert ook de levensduur van toestellen. De enige manier om dat doeltreffend tegen te gaan, is een waterontharder installeren die meteen alle kalk uit het leidingwater verwijdert.

Een waterontharder installeren: enkele aandachtspunten

Voor de installatie van een waterontharder die het volledige gebouw voorziet van zacht water moet er wel voldoende plaats zijn in de technische ruimte. Gelukkig vormt dit voor de toestellen van Hydro@Home, die erg compact zijn, geen probleem. Ook handig: omdat onze waterontharders hydraulisch werken, is er geen stopcontact nodig.

U laat de waterontharder het best voor de eerste aftakkingen installeren. Wel kan er eventueel voor de waterontharder een kraantje komen om hard water af te tappen, bijvoorbeeld om de tuin mee te besproeien.

In de buurt van de waterontharder moet u een afvoer voor het spoelwater voorzien. De afvoerslang van de ontharder kan tot vijf meter ver gaan en twee meter hoog, maar daarna moet het water vanzelf kunnen wegstromen.

Nieuwbouwappartement? Kies een gemeenschappelijke ontharder

Bij nieuwbouwappartementen wordt er meestal gekozen voor een gemeenschappelijke waterontharder die het volledige gebouw van zacht water voorziet. Zo’n oplossing valt heel wat goedkoper uit dan afzonderlijke toestellen per woonunit.

Let er wel op dat u in zo’n geval voor de ontharder nog een gemeenschappelijke waterteller installeert om het totale waterverbruik af te lezen. Na de vertakkingen voorziet u aparte tellers per woonunit.

Komt er geen gemeenschappelijke waterontharder? Dan blijft het mogelijk om in de aparte woonunits een ontharder te installeren. De huishoudelijke toestellen van Hydro@Home zijn bijzonder compact en kunnen makkelijk onder een schap of in een kast geïnstalleerd worden. Een erg eenvoudige manier om een fraai afgewerkt nieuwbouwappartement niet door kalkaanslag te laten verpesten.

Hebt u vragen over onze toestellen? Neem gerust contact met ons op.